Gymnasieelever utmanade av Ålandsbanken

Nov 13, 2017 | All posts, Eduhack #2 Tampere 2017, På svenska |

Gymnasieelever utmanade av Ålandsbanken – ska skapa en aktieportfölj åt pensionärer

Hackathonens andra dag är i full fart och team jobbar hårt på alla håll i Tribe Tamperes utrymmen, som för mindre än 24 timmar sedan såg helt olika ut. Bord har flyttats, stolar formar klungor och soffgrupper har blivit till avslappnade arbetsstationer. Innovationsprocessen har tagit över och överallt kan man se team. Ett team som vi igår hittade runt en färggrann soffgrupp har nu flyttat sig till fjärde våningen och arbetar intensivt vid ett bord.

Team Victorious från Vasa Övningsskolas gymnasium har blivit utmanade av Ålandsbanken, utmaningen är att eleverna skall göra en pensionsportfölj. En portfölj som skall garantera pensionärer en inkomst. Under EduHack arbetar teamet intensivt med sin utmaning och på söndagen ska veckoslutets arbete presenteras i en pitchtävling. – Vi har haft ett begränsat område att jobba med. Vår uppgift har handlat mycket om pengar, skatter och aktier vilket emellanåt varit svårt att förstå.

Vi frågade teamet hur de upplevt EduHack hittills och teamet var överens om att evenemanget gett ett omfattande intryck. – Det har inte varit alls vad vi förväntade då vi först fick höra om det. Atmosfären har varit mycket mer avslappnad och vi har haft roligare än förväntat. Vi har lärt oss att jobba bättre i team och att fyra huvuden är mycket bättre än ett, då man löser svåra problem. Vi har också lärt oss mycket om pengar, ekonomi och hur man kan spara på olika sätt för framtiden.

Veckoslutet är inte över än men vi vågade fråga om teamets idé som presenteras imorgon. – Vi kommer att utveckla idén så att investeringarna sker automatiskt med hjälp av en algoritm. Man kommer även att kunna hålla koll på pengarna via en app.