Pienen lukion oppilaat hackaavat isosti

Oct 29, 2017 | All posts, Eduhack #2 Tampere 2017, Suomeksi |

Huittisten Lauttakylän lukion historian ja yhteiskuntaopin opettaja Sami Kaisko on tullut oppilaidensa kanssa Eduhackiin avoimin mielin. Eduhack on ollut koko porukalle positiivinen ja innostava kokemus, vaikkei erityisiä ennakko-odotuksia ollutkaan.

Sami kuvailee Eduhackia tervetulleeksi vaihteluksi koulutyöskentelyyn. Vaikka hackathonit ovat jo isoja tapahtumia IT-alalla, on tällainen konsepti täysin uutta oppimis- ja koulutusympäristössä.

Samin mukaan oppilaat olivat tapahtuman alussa hieman hukassa vapaamuotoisen työskentelyn kanssa. Näin vapaita käsiä projektin toteuttamiseen ei ole koulussa totuttu saamaan. Alkushokin jälkeen oppilaat kuitenkin pääsivät vauhtiin työskentelyssä, ja viikonlopun aikana he ovat saaneet aikaan uskomattoman hienoja asioita.

Myös opettajalle Eduhack on ollut hyödyllinen kokemus. Täällä nähtyä tiimityöskentelyä voitaisiin pienemmässä mittakaavassa hyödyntää oppitunneillakin. Koska osallistuvia kouluja on tullut ympäri Suomea, opettajat ja oppilaat tutustuvat uusiin ihmisiin ja luovat verkostoja muiden oppilaitosten ja yritysmaailman asiantuntijoiden kanssa.

Tulevaisuudessa tällaisia tapahtumia tullaan näkemään toivottavasti enemmänkin, Sami sanoo. Uusi opetussuunnitelma ainakin painottaa hackathon-tyyppisiä taitoja: laaja-alaisia oppimiskokonaisuuksia, tiimityöskentelyä ja kooodaamista.