When I say EDU, you say HACK!

Oct 27, 2017 | All posts, Eduhack #2 Tampere 2017 |

Tampereen Eduhack käynnistettiin perjantaina avajaisseremonialla, jossa järjestäjät, keynote-puhujat ja yhteistyöyritykset toivottivat hackaajat tervetulleiksi.

Eduhackin perustajajäsen Juhani Koivuviita kiteytti hackathonin perusajatuksen: kyse on luovuudesta, erilaisten ihmisten yhteensaattamisesta ja uusien yhteyksien luomisesta. Kun kaksi yllättävää asiaa yhdistetään ennennäkemättömällä tavalla, ollaan innovoinnin ytimessä.

Kanadalainen verkkoalustasuunnittelija Adam Dorfman puhui inspiroivasti elinikäisestä oppimisesta ja tulevaisuuden työpaikoista. Hänen mukaansa erilaiset sovellusalustat tarjoavat yhä enemmän töitä tulevaisuudessa. Hyviä esimerkkejä menestyvistä alustoista ovat esimerkiksi suosiotaan jatkuvasti kasvattavat Über, Airbnb ja Amazon. Ne tuovat yhteen palveluntarjoajat ja kuluttajat ilman varsinaista yrityksen omaa tuotetta.

Adamin viesti etenkin lukioikäisille osallistujille oli se, ettei kannata odottaa lupaa oppia. Itseään voi kehittää, vaikkei olisi vielä saanut korkeakoulupaikkaa tai töitä. Avain elinikäiseen oppimiseen on uteliaisuus – se on voimakkain työkalumme.

Lisäksi avajaisseremoniassa esiteltiin yhteistyöyritysten asettamat haasteet. Discendum haastoi osallistujat kehittelemään erilaisia työnhaussa hyödynnettäviä osaamismerkkejä. Osaamismerkit olisivat esimerkiksi työelämässä saavutettavia meriittejä, joilla voitaisiin osoittaa omaa osaamista. Microsoft taas pyysi tiimejä ideoimaan uusia konsepteja, alustoja tai pelejä Surface-laitteelle.

Let’s hack!

By Sanni Paloniemi
PR Manager
Eduhack Volunteer